Kaikille tuttu hapan sitruuna ei ole tehty pelkästään ruoanlaittoon tai maittavien virvokkeiden lisukkeeksi. Pintojen puhdistuksesta ihon hoitoon, sitruuna voi auttaa meidän jokapäiväistä elämäämme lukuisilla yllättävillä tavalla. Tutustu näihin yllättäviin konsteihin ja lisää ruokakaupan ostoslistaasi kourallinen sitruunoita!

 

1. Hyönteisten puremat ja pistot
Lähde
Lähde

Kesä tekee tuloaan ja hyttyset lähtevät liikkeelle. Kun seuraavan kerran huomaat raapivasi hyttysen aiheuttamaa puremaa, käytä sitruunaa hyödyksesi. Sitruunan mehu sisältää antibakteerisia ainesosia ja lieventää kutinaa välittömästi.

2. Mikron puhdistus
Lähde
Lähde

Lisää astiaan vain vesi ja halkaistu sitruuna. Tämän jälkeen käytä mikroa 10 minuuttia kevyellä teholla. Istu alas tämän jälkeen vielä 10 minuutiksia antaen höyryn tarttua mikron pintoihin. Lopuksi pyyhit mikrosi seinämät ja lika on poissa. Kätevää, eikö?

3. Ruosteenpoistaja
Lähde
Lähde

Upota ruosteiset esineesi sitruunamehuun. Ruoste irtautuu tuota pikaa!

4. Ruoan säilöntä
Lähde
Lähde

Teitkö juuri maistuvan omenapiirakan tai pilkoit vihanneksia salaattiisi? Ruoanlaitosta jääneitä ylimääräisiä hedelmiä tai vihanneksia ei kannata heittää hukkaan, sillä sitruunan ainesosat auttavat niitä säilymään vielä pitkään. Purista sitruunaa niiden päälle tai säilö ne vesikulhoon sitruunan kera!

5. Hoitoaine iholle
Lähde
Lähde

Sitruunamehun sisältämän C-vitamiinin ja sitruunahapon ansiosta voit käyttää sitruunaa kasvojenpuhdistusaineena tai kenties apuna kynsien kiillottamiseen! Sitruunamehun sisältämän sitruunahapon avulla on mahdollista ehkäistä mm. ihon kuivumista ja läiskiintymistä!

6. Tekstiilien puhdistusaine
Lähde
Lähde

Jos sinulta löytyy kotoa apteekistasi ostamaasi viinikivijauhetta, niin sekoita tätä sitruunamehuun. Tämän jälkeen levitä sekoitusta tahra-alueelle ja odota 30 minuuttia. Huuhtoessasi tekstiiliä vedellä, huomaat tahran kadonneen.

7. Hiusten vaalentaminen
Lähde
Lähde

Halkaise sitruuna ja hiero sitä hiuksiisi. Hiukset tarvitsevat auringonvaloa vaalentuakseen, joten istu alas ja nauti auringosta 20 minuutin ajan, kunnes sitruunan mehu tekee tehtävänsä.

8. Deodorantti
Lähde
Lähde

Sitruunat kainaloon ja menoksi! Sitruunamehu poistaa pahantuoksuiset hajut bakteerien kera!

9. Hajunpoisto
Lähde
Lähde

Tämä on todellinen apuväline esimerkiksi keittiöön. Varsinkin voimakastuoksuiset kalatuotteet jättävät epämiellyttävän tuoksun käsiisi. Sitruunamehun avulla kätesi tuoksuvat jälleen raikkailta!

10. Apu hilseeseen
Lähde
Lähde

Unohda hilseshamppoot ja keitä 3-4 sitruunaa vedessä. Voit käyttää suhdetta 0,25 desilitraa vettä yhtä sitruunaa kohden. Kun vesi on jäähtynyt, hiero tätä hiuksiisi ja anna vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. Toista tämä viikottain ja seuraa tuloksia!

11. Ilmanpuhdistus
Lähde
Lähde

Sitruuna voi toimia myös ilmanraikastimena. Ota 3 sitruunaa ja halkaise ne. Kiehauta nämä vedessä, kunnes vesi on haihtunut pois. Lisätuoksuna voit lisätä keitettävään veteen myös teelusikallisen vaniljaa!

12. Suihkunpuhdistus
Lähde
Lähde

Onko suihkutiloissasi kalkkia, joka ei tunnu irtoavan millään konstilla? Ei hätää, sillä sitruuna auttaa. Halkaisemalla sitruunan ja hieromalla tätä, saat kiiltävät pinnat puhtaiksi ja samalla mielekkään tuoksun suihkuusi. Sitruunamehu toimii kalkkipintoihin etikkaliemen kanssa. Sitruunamehua ja etikkaa keskenään sekoittamalla kalkin pitäisi irrota tuota pikaa!

Lähteet: livingthenourishedlife / mnn.com