Italialaisella arkkitehdilla nimeltä Luciano Pia, on kaunis visio siitä, miten ihminen ja luonto voivat elää yhdessä täysin urbaanissa ympäristössä. Italian Torinossa sijatseva asuinrakennus nimeltään 25 Verde, on 5-kerroksinen sekoitus rautapalkkeja ja puita, joka luo vaikutelman suuresta puumajasta.

Rakennuksen suunnittelun ideana oli alusta alkaen luonnon ja kaupungin yhdistäminen. Asuntojen terasseilla kasvaa puita, jotka kesällä suodattavat luonnonvaloa asuntoihin ja suojelevat asukkaita melulta sekä saasteilta. Talvella puut tiputtavat lehtensä, jotta valoa pääsee enemmän sisään pimeämpinä kuukausina. Sisäpihan lammet taas tarjoavat asukkaille rauhallisen paikan rentoutua kaupungin sykkeessä.

Jos olet matkaamassa Torinoon ja haluat nähdä asunnon itse, osoite on Via Chabrera 25, Torino.

 

Sketsi_Urbaani_Puutalo Sketsi_Urbaani_Puutalo1 Sketsi_Urbaani_Puutalo2 Sketsi_Urbaani_Puutalo3 Sketsi_Urbaani_Puutalo4 Sketsi_Urbaani_Puutalo5 Sketsi_Urbaani_Puutalo6

Lisää kuvia Luciano Pian projekteista näet täältä.

Lähde